Vloeronderhoud

Of het nu gaat om het reinigen, onderhouden of opknappen van vloeren. Giesen Facilities is gespecialiseerd in het behandelen van alle typen vloeren. Voor het duurzaam reinigen gebruiken wij PH-neutrale middelen die niet of zo min mogelijk belastend zijn voor de mens en de omgeving. Zo kunt u genieten van een schone en veilige werkomgeving.

Linoleum
Linoleum is een zeer slijtvaste vloerbedekking, samengesteld uit natuurlijke grondstoffen als lijnzaad en kurk. Er bestaan verschillende varianten van deze vloer, zoals marmoleum (marmer-achtig) en artoleum (fantasie-achtig). Goed vloeronderhoud is bij linoleumvloeren van belang. De reiniging en behandeling van de vloer is afhankelijk van de mate van slijtage en vervuiling. Bij de meest uitgebreide reiniging wordt het linoleum eerst gestript. De versleten en vervuilde toplaag wordt met reinigingsmiddelen en een speciale schrobmachine verwijderd. Het vuil wordt vervolgens met een waterzuiger verwijderd. Als de vloer droog is, worden twee nieuwe polymeerlagen aangebracht om te zorgen voor een zeer hoge slijtvastheid. Indien er beschadigingen aan de vloer zijn, kan voorafgaand aan het polymeren een poriënvuller (sealer) worden aangebracht om de vloer te herstellen. Wij maken hierbij altijd gebruik van topkwaliteit producten van geselecteerde merken. Na de behandeling is de vloer brandschoon en weer in nieuwstaat.

Tapijt
Tapijt geeft uw werkomgeving een warme uitstraling. Om zo lang mogelijk van uw vloerbekleding te kunnen genieten, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Giesen Facilities heeft alle technieken in huis voor het reinigen van uw vloerbekleding, zoals tapijt en inloopmatten. Bij de standaard reiniging wordt het tapijt eerst besproeid met een reinigingsmiddel en daarna geborsteld. Het vuil dat daarmee wordt losgemaakt, wordt vervolgens opgenomen met een speciale pad. Hardnekkige vlekken worden nogmaals behandeld. Tot slot wordt het tapijt met een borstelstofzuiger bewerkt. Na ongeveer een uur is het tapijt droog en kan de vloer weer normaal gebruikt worden. In extreme omstandigheden wordt het tapijt na het opborstelen uitgespoeld, de droogtijd is dan iets langer. Na deze behandeling is het tapijt weer schoon en gezond. Zo heeft u er langer profijt van én blijven uw klanten en medewerkers graag over de vloer komen. 

Natuursteen
Natuursteen komt voor in vele varianten, zoals marmer, kalksteen, leisteen en graniet. Voor deze soorten natuursteen en nog vele andere kan Giesen Facilities de reiniging en het vloeronderhoud verzorgen. Natuursteen dient zeer nauwkeurig behandeld te worden en daarom doen we dit graag voor u. In de meeste gevallen wordt het natuursteen eerst machinaal geschrobd om vuilresten te verwijderen en de vloer te ontvetten. Vervolgens kunnen wij uw natuursteen ‘twisteren’ of ‘kristalliseren’. Bij kristalliseren wordt met een zuurpoeder gepolijst om de glans te herstellen. Dit is een intensieve methode, waarbij de glans van de vloer tot 100% hersteld wordt. Bij twisteren worden diamantpads gebruikt om de glans te herstellen. Met een grove tot een steeds fijnere twisterpad wordt het natuursteen bewerkt, volledig milieuvriendelijk. Deze methode is minder intensief, maar zeer effectief en herstelt de glans van de vloer tot ruim 80%. Omdat het verschil tussen 80 en 100% nauwelijks zichtbaar is voor het menselijk oog, blijkt twisteren vaak een zeer kosteneffectieve methode. Na het twisteren of kristalliseren wordt de vloer nog eens goed geschrobd en nagespoeld met zuiver water voor een vlekvrije opdroging. Indien gewenst brengen wij een matte, zijdeglans of hoogglans coating aan. Na deze behandeling straalt uw marmer, leisteen, graniet of ander natuursteen weer als nieuw en kan het er weer jaren tegenaan. Voor iedere vloer hebben wij een speciale behandelmethode, met gegarandeerd resultaat. 

Tegelvloeren
Ook voor tegels is vloeronderhoud van belang. Voor tegelvloeren hebben we altijd een passende behandelmethode. Giesen Facilities reinigt allerlei soorten tegelvloeren. Denk bijvoorbeeld aan keramische tegels of cementtegels. Een tegelvloer wordt doorgaans gereinigd met een speciale schrobmachine in combinatie met een passend reinigingsmiddel. Na het schrobben worden hardnekkige vervuiling en achtergebleven resten zoals kauwgom met de hand verwijderd. Vervolgens wordt al het vuil en vocht opgezogen met een waterzuiger. De vloer is nu weer helemaal schoon en naar wens kan een beschermlaag op uw tegels worden aangebracht 

Hout / parket
Voor houten- en parketvloeren hebben wij verschillende behandelmogelijkheden. Dit kan van intensief tot minder intensief. Als het hout of parket nog in goede staat verkeerd, dan kan voldaan worden met een minder intensieve behandeling. Bij minder intensief vloeronderhoud wordt de vloer gereinigd en vervolgens met een speciale olie gevoed. De vloer is dan weer schoon en het hout krijgt zijn volle kleur terug. Als het hout of parket slijtage vertoont, dan is een intensievere behandeling gewenst. Bij deze behandeling wordt het hout of parket eerst gereinigd en geheel ontvet. Het vuil en eventuele restproducten worden uit de poriën van de vloer verwijderd. Vervolgens wordt de vloer helemaal opgeschuurd en indien nodig egaal gemaakt. Door onze werkaanpak is er tijdens het schuren weinig tot geen sprake van rondvliegend stof. Na het schuren wordt de vloer stofvrij gemaakt. Als de vloer helemaal kaal en stofvrij is, wordt met behulp van een machine pad een impregneer olie in de poriën van het hout geboend. Het hout krijgt dan zijn volle kleur terug en uw vloer straalt als nieuw. 

Betonvloer
Voor houten- en parketvloeren hebben wij verschillende behandelmogelijkheden. Dit kan van intensief Veel magazijnen, groothandels, fabriekshallen, etc. hebben een betonvloer. Betonvloeren worden niet altijd meegenomen in het vloeronderhoud en de reiniging. Toch is er bij een betonvloer ook regelmatig sprake van vervuiling en slijtage. Door middel van een speciale schrobmachine en een passend reinigingsmiddel wordt de vloer helemaal geschrobd. Na het schrobben worden hardnekkige vervuiling en achtergebleven resten zoals kauwgom met de hand verwijderd. Vervolgens wordt al het vuil en vocht opgezogen met een waterzuiger. De vloer is nu weer helemaal schoon en naar wens kan een beschermlaag op uw vloer worden aangebracht.

Of het nu gaat om reinigen, onderhouden, of opknappen, wij hebben voor iedere vloer een passende oplossing. 

Laten we samen iets moois opbouwen.