blue solar panel board

Zonnepanelen Reinigen

Voor een optimaal rendement

Bedrijven en huishoudens maken steeds meer gebruik van zonnepanelen. Dit is een zeer milieuvriendelijke vorm van stroomvoorziening. Bovendien leveren zonnepanelen een flinke besparing op uw energiekosten. Hiervoor is het echter wel van belang om de zonnepanelen te reinigen. Giesen Facilities beschikt over de juiste kennis en materialen om uw zonnepanelen op professionele wijze schoon te maken.

Rendementsverlies

Om zoveel mogelijk licht op te kunnen vangen, moeten zonnepanelen schoon zijn. Leveranciers beweren vaak dat de panelen een zelfreinigende functie hebben, in de praktijk blijkt deze reiniging echter beperkt. Door luchtverontreiniging, fijnstof, stuifmeel, vogeluitwerpselen etc. raken zonnepanelen op den duur vervuild. Het regenwater krijgt deze vervuiling er niet meer vanaf en het rendement van uw zonnepanelen neemt af. Voor een optimaal rendement is het daarom belangrijk om regelmatig uw zonnepanelen te (laten) reinigen.

Milieuvriendelijk

Onze vakkundige medewerkers hebben de juiste ervaring en materialen. Wij reinigen uw zonnepanelen met osmose-water. Dat is een kalkvrij gefilterd water dat druppelafzetting voorkomt. Omdat osmose-water sterk reinigende eigenschappen heeft, is het gebruik van milieubelastende chemische schoonmaakmiddelen overbodig. Zo houdt Giesen Facilities uw zonnepanelen in topconditie!


Giesen Facilities houdt uw zonnepanelen in topconditie!


Laten we samen iets moois opbouwen.